Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

De groothandel in verpakkingsmaterialen

T: +31 (0)184 - 614256 +31 (0)184 - 614256

Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

Wikkelfolie

(83 producten)
Ben je op zoek naar wikkelfolie? Dan ben je bij Kortpack aan het juiste adres. Hieronder vind je namelijk allerlei soorten wikkelfolie (ook wel st... Lees meer

Ben je op zoek naar wikkelfolie? Dan ben je bij Kortpack aan het juiste adres. Hieronder vind je namelijk allerlei soorten wikkelfolie (ook wel stretchfolie) en andere soorten folie die direct uit voorraad leverbaar zijn. Bestel je vandaag voor 15:30 uur? Dan verzenden we jouw wikkelfolie vandaag nog. Bekijk alle soorten hieronder.

Breedte: 10 - 25 cm
X
Breedte: 40 - 49 cm
X
Breedte: 50 - 75 cm
X
Lengte: 100 - 150 meter
X
Lengte: 170 - 270 meter
X
Lengte: 300 - 500 meter
X
Lengte: > 500 meter
X
Inhoud Verpakking: 1 - 9 stuks
X
Inhoud Verpakking: 1 - 99 stuks
X
Inhoud Verpakking: 10 - 25 stuks
X
Kerndiameter: 76 mm
X
Kleur: Blauw
X
Kleur: Chroom
X
Kleur: Geel
X
Kleur: Groen
X
Kleur: Oranje
X
Kleur: Rood
X
Kleur: Rood met zwart
X
Kleur: Transparant
X
Kleur: Wit
X
Kleur: Zwart
X
Materiaal: Bestaat uit min. 60% gerecycled plastic afval
X
Materiaaldikte: 7my
X
Materiaaldikte: 9 my
X
Materiaaldikte: 12my
X
Materiaaldikte: 17my
X
Materiaaldikte: 20my
X
Materiaaldikte: 23my
X
Materiaaldikte: 35my
X
Merk: Fiber film
X
Merk: Kortpack
X
Merk: Sanstrap
X
Merk: WP1 Horse
X
Merk: WP2 Slim Line
X
Rekpercentage: 150%
X
Rekpercentage: 250%
X
Rekpercentage: 300%
X
Alles wissen
Bezig met laden... Bezig met laden...

Wat is wikkelfolie?

Wikkelfolie is een folie waar je goederen als het ware inwikkelt, vandaar de naam. De alleskunner wordt voornamelijk gebruikt om palletladingen in te wikkelen. Deze folie gemaakt van LDPE, een sterke en dunne folie, is onmisbaar bij het stabiliseren van palletzendingen tijdens transport en opslag.

Zonder wikkelfolie zal een lading verschuiven of in het ergste geval omvallen. De goederen kunnen zo beschadigd raken. Zonde! Ook beschermt wikkelfolie de goederen tegen vocht en stof. Wikkelfolie is dus echt onmisbaar bij het transporteren van palletzendingen.

Waar is wikkelfolie van gemaakt?

Wikkelfolie wordt gemaakt van een zeer rekbare plastic film, die gemaakt wordt uit lineair polyethyleen met een lage dichtheid (LLDPE).

Pallets inwikkelen met wikkelfolie

Hoe gaat dat precies in zijn werk, dat inwikkelen met die onmisbare folie? We splitsen het op in drie verschillende manieren:

 • Handmatig wikkelen
 • Machinaal wikkelen
 • Krimphoezen

#1 Handmatig wikkelen

Handwikkelfolie is er eentje die ontzettend vaak voorkomt in magazijnen, vanwege het feit dat het eenvoudig is in gebruik. Je begint met een knoop om de palletklos en wikkelt de folie van onder naar boven om de lading heen. Een dispenser kan je helpen om de rol daarbij goed op spanning te houden.

Bekijk hier alle handwikkelfolie.

#2 Machinaal wikkelen

Waar dagelijks veel pakketten en palletzendingen in worden gepakt, is het handmatig wikkelen geen optie. Het kost namelijk te veel tijd en is inefficiënt. Dan zijn speciale palletwikkelmachines de perfecte oplossing.

Door een palletzending machinaal te wikkelen, bespaar je niet alleen tijd, je hoeft ook minder wikkelfolie te gebruiken. Dat komt doordat de machines de rekbaarheid van de wikkelfolie optimaal benutten.

Vaak worden palletwikkelmachines gebruikt in combinatie met topvellen, om zo voor een optimale bescherming te zorgen voor de goederen.

#3 Krimphoezen

De laatste manier om ladingen vocht- en stofvrij te transporteren of op te slaan, zijn krimphoezen. Deze hoeven niet gewikkeld te worden en kun je eenvoudig om een pallet heen trekken.

Hoeveel wikkelfolie per pallet?

Je voorziet je pallet (inclusief de boven- en onderkant) ten minste van drie lagen wikkelfolie voor een optimale bescherming. Zorg er ook voor dat de lagen rekfolie elkaar 20 cm overlappen. Gemiddeld zul je dan uitkomen op zo’n 18 omwikkelingen per palletlading.

De eigenschappen van wikkelfolie

We hebben verschillende soorten wikkelfolie in ons assortiment. Allemaal hebben ze een aantal eigenschappen gemeen. We noemen:

 1. Rekbaarheid: Wikkelfolie is rekbaar, waardoor het zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van de lading. Dit zorgt voor een goede bescherming tegen beschadigingen.
 2. Sterkte: Wikkelfolie is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is daarom sterk en duurzaam.
 3. Transparantie: Wikkelfolie is vaak transparant, waardoor de inhoud van de palletlading gewoon zichtbaar blijft.
 4. Waterbestendig: Het biedt bescherming tegen vocht en water. Dat is vooral handig wanneer je kartonnen dozen transporteert.
 5. UV-bestendig: Sommige soorten wikkelfolie zijn UV-bestendig en bieden dus bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon.
 6. Kleefkracht: Ook heeft wikkelfolie een goede kleefkracht, waardoor het goed blijft zitten om de lading – en dus bescherming biedt.
 7. Dikte: Wikkelfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.
 8. Machinaal en handmatig te gebruiken: Zoals je al hebt kunnen lezen, is wikkelfolie zowel machinaal als handmatig te gebruiken.
 9. Flexibel: En daarom makkelijk uit te rollen en om de palletlading heen te wikkelen.

Wikkelfolie kopen bij Kortpack

Bij Kortpack vind je machinewikkelfolie met rekpercentages van 150%, 250%, 300% en zelfs 400%. De sealfolie komt in verschillende diktes, namelijk 12my, 17my, 20my, 23my en 35my. De diktes van de rekfolie is van invloed op de sterkte. 

Natuurlijk hebben wij ook meerdere soorten mini-stretchfolie in onze collectie. Ideaal voor kleinere zendingen. 

Wikkelfolie en meer

Bij ons kun je voor veel meer dan alleen wikkelfolie terecht. Zo kun je bij ons ook terecht voor: 

Diverse kleuren rekfolie

Ben je op zoek naar een gekleurde wikkelfolie op rol, dan zit je ook helemaal goed op deze pagina. Wij hebben naast allerlei transparantie wikkelfolies ook rode wikkelfolie, gele wikkelfolie, oranje wikkelfolie, blauwe wikkelfolie, groene wikkelfolie en wikkelfolie in zwart.

Het voordeel van gekleurde wikkelfolie is dat de zending niet zichtbaar is. Vooral voor diefstalgevoelige ladingen of ladingen met een persoonlijk karakter is dit handig. Ook kun je gekleurd wikkelfolie goed inzetten om zendingen te markeren. Bijvoorbeeld: rood voor internationale zendingen, geel voor zendingen die met DHL mee moeten en groen voor duurzame zendingen.

Wikkelfolie online bestellen

De beste wikkelfolie bestel je hierboven, bij Kortpack. Van de meest transparante folies tot wikkelfolies met handige kleurtjes, je vindt ze allemaal.

Advies nodig over wat de beste wikkelfolie voor jouw toepassing is? Neem dan contact met ons op.

Er ging iets mis bij het toevoegen van het product.
Herlaad de pagina en probeer het opnieuw.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy-en-cookiepolicy » Privacy Verklaring Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang