Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

De groothandel in verpakkingsmaterialen

T: +31 (0)184 - 614256 +31 (0)184 - 614256

Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

Losse goederen of complete pallets ongeschonden vervoeren van A naar B, en dat zo efficiënt mogelijk. (Intern) transport en logistiek valt of staat bij een goede voorbereiding. Dat begint bij een adequate verpakking en voldoende bescherming, en eindigt met de juiste hulpmiddelen en machines voor het transport. Kortpack is dé specialist op het gebied van verpakken, verzenden en vervoeren. In deze blog vindt u al onze tips voor een veilig en efficiënt (intern) transport, leest u mee?

Stap 1: verpakken

Vervoert u losse kleine artikelen, kwetsbare goederen of juist producten in bulk? Wat u ook transporteert, een veilige overdracht begint bij een passende verpakking die de eigenschappen van uw goederen en de manier van transport tegemoetkomt. Een verpakking in kartonnen dozen, aangevuld met voldoende beschermingsmateriaal als opvulling, ligt voor de hand.

Daarnaast zijn er ook andere verpakkingsopties, afhankelijk van de situatie en de omvang van de zendingen. Is er bijvoorbeeld sprake van (langdurige) blootstelling aan de buitenlucht? Dan is alleen een kartonnen verpakking niet ideaal en kan er beter gekozen worden voor een verpakkingsmateriaal of afwerking met waterdicht plastic. Wikkelfolie is bijvoorbeeld een kunststof hulpmiddel dat uw goederen niet alleen bundelt en vastzet, maar tegelijkertijd beschermt tegen vocht en vuil.

Vergeet bij het verpakken en bundelen niet om de goederen en pallets duidelijk te markeren, bijvoorbeeld met stevige en watervaste PVC-labels. Zo weet u na het transport nog precies wat de inhoud van elke doos of pallet is.

Stap 2: omsnoeren

Voor kleine pakketten en zendingen is dit niet aan de orde, maar wanneer u in grote oplagen producten vervoert dan is het zaak om de zware ladingen goed te beschermen en stabiliseren. Dit doet u met behulp van omsnoeringsmateriaal.

Om stoot- en valschade aan de lading te voorkomen, kunt u kunststof beschermhoeken aanbrengen op de hoeken en randen. Deze hoekbeschermers bedekken de kwetsbare plekken en bieden tegelijkertijd protectie tegen de snijdende werking van omsnoeringsband. Een welkome bescherming, want sterke omsnoeringsbanden zijn essentieel om de pallets of pakketten samen te bundelen, stevig vast te zetten en zo te stabiliseren. Voor een efficiënte en snelle afhandeling raden we aan om de lading te omsnoeren met de inzet van professionele omsnoeringsapparaten.

Stap 3: vervoeren

Wanneer alle producten verpakt, beschermd en gestabiliseerd zijn, kan het transport plaatsvinden. Dit kan intern transport op het bedrijfsterrein zelf zijn, of (per snelweg, spoor, zee of lucht) het transport om grotere afstanden tot aan de eindbestemming mee te overbruggen. Voor elk soort lading is er een passend transportmiddel om de producten veilig van vervoersmiddel naar de eindbestemming of het volgende transportmiddel te krijgen.

Ook bij het vervoeren van de goederen staan veiligheid en efficiëntie centraal. Houd er rekening mee dat het transportmiddel is uitgerust met stevige wielen, dat het over voldoende draagkracht en laadoppervlak beschikt en ergonomisch te bedienen is. Ook is het belangrijk dat het bedienend personeel goed geschoold en bevoegd is.

Veilig & stabiel vervoeren met Kortpack

Een veilig en efficiënt (intern) transport van uw goederen begint bij Kortpack. Wij zijn al ruim 14 jaar dé groothandel voor verpakkingsmateriaal voor zowel de particulier als de zakelijke klant. Een breed aanbod en een uitstekende service staan bij ons op 1. Wilt u meer informatie over ons assortiment of kunnen we u ergens mee helpen? Neem gerust contact met ons op voor info en advies.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy-en-cookiepolicy » Privacy Verklaring Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang