Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

De groothandel in verpakkingsmaterialen

T: +31 (0)184 - 614256 +31 (0)184 - 614256

Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

Kabelbinders (onder andere ook tyraps, tie-rips, tie-wraps, taireps of treksluiters genoemd) hebben minstens evenveel doeleinden als verschillende spellingswijzen. Het zijn echte alleskunners die bij veel verschillende klussen van pas komen. Tegelijkertijd zijn er ook veel verschillende soorten en kleuren beschikbaar, die elk hun eigen kwaliteiten hebben. Zoekt u goede tyraps, dan moet u zich dus eerst afvragen hoe u de kabelbinders gaat gebruiken. Kortpack zet voor u de verschillende toepassingen en de beste bijbehorende tyraps uiteen, lees snel verder.

Verschillende doeleinden

Een tyrap is een langwerpige, doorgaans nylon strip die in een trekbeweging aan objecten bevestigd kan worden. Zit het kabelbandje eenmaal vast, dan komt deze niet meer los zonder gereedschap – een sterk en gemakkelijk hulpmiddel om dingen mee te bevestigen of af te sluiten, dus. Er bestaan minstens 15 soorten tyraps die in meer en mindere mate van elkaar verschillen. Dat zijn kabelbinders van uiteenlopende materialen, maar ook verschillende kleuren. Wist u dat zelfs de kleur van de trekkabel van invloed is op de eigenschappen?

Tyraps voor binnen

Voor de doe-het-zelver en voor huis-tuin-en-keuken-gebruik zijn ‘normale’ tyraps van kunststof doorgaans een prima optie. De keuze voor een bepaalde kleur hangt hier vooral samen met uw eigen smaak en voorkeur. Kies bijvoorbeeld witte tyraps wanneer u witte kabels onopvallend ergens aan wilt bevestigen aan, of ga voor felgekleurde tyraps wanneer ze juist op moeten vallen of een bepaald systeem moeten aangeven. Staat duurzaamheid hoog op uw prioriteitenlijstje, dan zijn hersluitbare tyraps die herhaaldelijk opnieuw gebruikt kunnen worden een goed alternatief.

Kabelbinders voor buiten

De meeste kabelbandjes zijn prima buitenshuis te gebruiken: ook de standaard zwarte tyraps van nylon zijn relatief ongevoelig voor uv-licht, waardoor ze ook in buitentoepassingen flexibel en sterk blijven. Wilt u er zeker van zijn dat de bundelbandjes ook na lange tijd stevig op hun plek blijven zitten, dan kunt u ook kiezen voor extra uv-bestendige tyraps. Deze soort is niet alleen uiterst bestand tegen blootstelling aan zonlicht, maar doorstaat ook nog eens extreme temperaturen van –40 tot 80°C. De enige variant die wat minder geschikt is voor buiten is de witte tyrap, die gemakkelijker wordt aangetast door ultraviolet licht en daardoor na verloop van tijd broos wordt.

Tyraps voor de industrie

Ook in het zakelijke leven wordt de kabelbinder graag gebruikt. In de bouw, in magazijnen, in fabrieken, in winkels en bij producenten – in veel verschillende sectoren is de tyrap een veel toegepast hulpmiddel. Zeker bij professioneel gebruik kan de kwaliteit van de kabelbinder echt verschil maken. In industrieën waar gewerkt wordt met bijvoorbeeld zware goederen of gevaarlijke substanties of situaties, moet de tyrap absoluut tegen een stootje kunnen. In zulke gevallen kan een heavy duty-tyrap de uitkomst bieden: ontzettend sterk en bestand tegen zuren, oliën en extreme omstandigheden. In branches waar verontreinigingsgevaar een grote rol speelt – zoals de farmaceutische industrie of chemische industrie – worden vaak met röntgenstraling en metaaldetectors detecteerbare kabelbinders gebruikt.

De kwaliteit van de kabelbinders

Het kiezen van de juiste kabelbinder voor uw klus is de eerste stap, maar vervolgens is het minstens zo belangrijk dat uw treksluiter zelf van goede kwaliteit is. Voor welke toepassing en variant u ook gaat, bij Kortpack kunt u altijd rekenen op een tyrap van de hoogste kwaliteit in zijn soort! Wij hebben een ruim assortiment kabelbinders van elk type, met daarin verschillende afmetingen. Bekijk onze uitgebreide selectie of neem contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies, ons team staat graag voor u klaar.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy-en-cookiepolicy » Privacy Verklaring Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang