Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

De groothandel in verpakkingsmaterialen

T: +31 (0)184 - 614256 +31 (0)184 - 614256

Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

Eenvoudig in gebruik, veelzijdig en bovenal veelgebruikt: plastic zakken komen vaak van pas. Bij huis-tuin-en-keuken-klusjes maar ook op de werkvloer of in het magazijn is de plastic zak een graag geziene gast. Juist vanwege hun eenvoudige vorm zijn de zakken op vele manieren toepasbaar, maar de ene plastic zak is de andere niet. We zetten de eigenschappen van 2 veelvoorkomende soorten voor u op een rij, zodat u precies weet welke variant u voor uw toepassing het beste kunt kiezen: de standaard plastic zak of hersluitbare plastic zakken?

De juiste zak voor uw toepassing

Een doorzichtige plastic zak wordt veel toegepast, zowel voor privégebruik als zakelijk. Kortpack levert binnen het assortiment folie en zakken 2 varianten (grote) LDPE-zakken die bij uitstek geschikt zijn voor verwerking in de logistieke of industriële sector: vlakke plastic zakken zonder sluiting en hersluitbare zakjes ofwel gripzakken.

Overeenkomsten & verschillen

Om te bepalen welke zak de beste keuze is, zetten we eerst de eigenschappen van de verschillende soorten voor u uiteen, zodat u de belangrijkste overeenkomsten en verschillen in een oogopslag kunt zien:

 Plastic zakken

Hersluitbare plastic zakken

LDPE-folie

LDPE-folie

Formaat 10x20mm tot 100x150cm

Formaat 40x60mm tot 500x500mm

Dikte 20 tot en met 150my

Dikte 50 of 90my

Zonder zijvouw (vlak)

Zonder zijvouw

Zonder sluiting

Hersluitbare gripseal-sluiting

Vuil- en vochtbestendig

Vuil- en vochtbestendig

 

Overeenkomsten: beide soorten zijn gemaakt van LDPE-folie en vocht- en vuilbestendig.

Verschillen: hersluitbare zakken hebben een grotere range in formaten en hebben een grotere maximumgrootte, maar zakken zonder gripsluiting hebben een grotere dikte-range en kunnen ook in hogere diktes worden uitgevoerd. Hersluitbare zakken bezitten een zijvouw, in tegenstelling tot plastic zakken zonder sluiting.

Toepassingen van vlakke plastic zakken

Verpakken en beschermen is met de stevige LDPE-zakken van Kortpack een fluitje van een cent. Omdat de zakken verkrijgbaar zijn in diktes van 20my tot maar liefst 150my en alles daartussenin, kunt u deze universele plastic zakken gebruiken voor een tal van verschillende toepassingen.

Omdat het LDPE sterk en waterafstotend is, kunnen ook kwetsbare producten in de zakken worden opgeborgen, vervoerd of beschermd. Het groeperen van losse artikelen, om goederen in van A naar B te dragen of (voor de zakken vanaf 100my) zelfs als puinzak in de industrie of bouw – met onze vlakke zakken kunt u alle kanten op.

Voordelen & nadelen

Het voordeel van het ontwerp zonder zijvouw is dat u niet gebonden bent aan een maximumomvang of -doorsnee van uw producten. Ook goederen met een groot of rond oppervlak zijn gemakkelijk te verpakken in de vlakke zakken. Het nadeel van een vlakke zak zonder ingebouwde sluitstrip is dat er losse sluitingsmaterialen moeten worden aangeschaft voor een stevige afsluiting. Ook kan de zak hierdoor niet volledig tot de rand gevuld worden, omdat er voldoende ruimte vrij moet blijven om de zak te kunnen sluiten.

Toepassingen van hersluitbare zakken

Een hersluitbaar zakje is een plastic zak die aan de bovenzijde is uitgerust met een ingebouwde sealstrip die onbeperkt open en dicht kan. Wie denkt aan hersluitbare zakjes, denkt al gauw aan thuistoepassingen als boterhamzakjes of marinadezakjes. Omdat de hersluitbare zakken van Kortpack van sterke, waterdichte kwaliteit zijn en geleverd worden in een groot aantal (kleine én grote) formaten, zijn deze echter op nog veel meer manieren in te zetten. Denk aan opslag, opberging en verpakking van (losse) producten, het beschermen en bewaren van artikelen of het verpakken en versturen van goederen.

Voordelen & nadelen

Doordat de zakjes zijn uitgerust met een sluitstrip zijn ze keer op keer opnieuw te gebruiken: goed voor het milieu, goed voor de voorraad en goed voor de portemonnee. De sluitstrip bevindt zich helemaal bovenaan in het zakje, waardoor u ze nagenoeg tot de nok kunt vullen – perfect voor efficiënt verpakken. Sommige hersluitbare zakken zijn uitgerust met een ondoorzichtig schrijfbalkje, zodat u het overzicht gemakkelijk bewaart. Een nadeel van hersluitbare gripzakjes is dat ze altijd een vouw hebben en daardoor vrij vlak zijn. Dit maakt ze minder geschikt voor (grote) ronde producten met een wijd oppervlak.

(Hersluitbare) plastic zakken bij Kortpack

Of u nu voor hersluitbare zakken of voor universele plastic zakken gaat, bij Kortpack zit u hoe dan ook goed. Naast plastic zakken in alle soorten, maten en diktes vindt u bij ons vrijwel alles rondom verpakken en verzenden. Zowel particulieren als zakelijke klanten profiteren van onze kwaliteitsgarantie en vaste scherpe prijzen. Bekijk ons ruime assortiment of neem contact met ons op voor meer informatie!

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy-en-cookiepolicy » Privacy Verklaring Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang