Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

De groothandel in verpakkingsmaterialen

T: +31 (0)184 - 614256 +31 (0)184 - 614256

Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

Als u spullen gaat vervoeren of verzenden, wilt u zeker weten dat alles heel aan komt. Om hiervoor te zorgen bestaan en diverse beschermingsmaterialen. Maar welk beschermingsmateriaal neemt u nou voor welk product? In deze blog gaan wij dieper op de verschillende beschermingsmaterialen en hun toepassingen, leest u mee?

Wat zijn beschermingsmaterialen?

Beschermingsmaterialen zijn beschermende verpakkingen of bedekkingen die u kunt gebruiken om uw product mee in te pakken of mee af te dekken. Vooral bij kwetsbare goederen is het gebruik van beschermingsmateriaal aan te raden. Er zijn diverse soorten bescherming denkbaar. Grofweg worden de beschermingsmaterialen ingedeeld in materialen om producten in te pakken, dozen op te vullen en producten puur ter bescherming. Wij zetten de meest voorkomende voor u op een rijtje.

Welk beschermingmateriaal gebruik je wanneer?

Ieder product en iedere bestemming vraagt om een andere inzet van beschermingsproducten. Maar wanneer gebruik je nou welk beschermingsmateriaal (en wanneer vooral niet)? Wij nemen onze hardlopers onder de loep.

Waarvoor gebruik je schuimfolie?

Als u uw producten wilt inpakken voordat u ze in een doos of envelop stopt, is schuimfolie ideaal. Schuimfolie op rol is makkelijk en snel in gebruik. Het is schokabsorberend en beschermt tegen beschadigingen door wrijving en tegen krassen. Schuimfolie leent zich goed voor het inpakken van (porseleinen) beeldjes en servies, maar kan ook ingezet worden om grotere krasgevoelige voorwerpen mee te beschermen. Zo wordt het wat dikkere schuimfolie vaak gebruikt als beschermingsmateriaal voor bijvoorbeeld tafelpoten, maar ook voor het beschermen van elektronica kunt u kiezen voor schuimfolie.

Wanneer welk opvulmateriaal?

Als u dozen wilt opvullen om uw zending te beschermen, kunt u het beste kiezen voor speciaal opvulmateriaal. Daarbij kunt u denken aan luchtkussenzakjes of schuimchips. Deze materialen zijn vooral geschikt voor het opvullen van zendingen met kwetsbaar materiaal. Als uw zending wel tegen een stootje kan, kunt u ook kiezen voor het (vaak goedkoperere) opvulpapier.

Als opvulmateriaal wordt ook graag zijdepapier gebruikt. Bijvoorbeeld voor het opvullen van (hand)tassen, zodat ze er net wat leuker uitzien in de winkel. Zijdepapier is tevens populair om producten in te pakken. Het wordt veelal gebruikt in de retail-branche en is perfect voor het inpakken van sieraden, delicate kleding en accessoires. Voor het opvullen van kwetsbare en/of breekbare zendingen is het papier niet zo geschikt omdat het geen schokabsorberende werking heeft.

Waarvoor gebruik noppenfolie?

Zoekt u vooral een beschermingsmateriaal om schokken op te vangen en lege ruimtes in een doos te vullen? Dan is noppenfolie ofwel luchtkussenfolie een goed idee. Noppenfolie kan ook worden ingezet als tussenlaag bij het stapelen van kwetsbare goederen. U kunt noppenfolie daarnaast gebruiken voor het inpakken van kwetsbare zendingen. Voor het beschermen van kleine producten zijn luchtkussenfolie-zakken ideaal. Ook voor het beschermen van spiegels en schilderijen tijdens transport, kan luchtkussenfolie worden gebruikt. Wel is het raadzaam om in dit geval ook gebruik te maken van hoekbeschermers.

Welke hoekprofielen zijn er?

In deze blog over beschermingsmaterialen tijdens opslag en transport mogen hoekprofielen natuurlijk niet ontbreken. Hoekprofielen zijn er in allerlei soorten en maten en ook de toepassingen zijn erg veelzijdig. Zo zijn er ook hoekbeschermers die voorkomen dat omsnoerband het onderliggende materiaal beschadigd, maar over het algemeen worden de profielen, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt om hoeken te beschermen.

Hoekprofielen zijn er van karton en kunststof. Beide materialen beschermen uw zending op efficiënte wijze. Het voordeel van kunststof hoekbeschermers is dat u ze kunt hergebruiken. Erg eenvoudig in gebruik zijn ook de Nomapack schuimprofielen. Zij kenmerken zich door de klemmende werking en zijn hierdoor eenvoudig aan te brengen en weer te verwijderen.

Beschermingsmateriaal kopen

Als u beschermingsmateriaal wilt kopen, dan zit u helemaal goed bij Kortpack. Met meer dan 100 beschermingsproducten in ons assortiment hebben wij voor iedere zending, verpakking of opslagkwestie het juiste beschermingsmateriaal. De producten zijn onderverdeeld per categorie zodat u eenvoudig de beschermingsmaterialen vindt, die aansluiten op uw behoeften. Wij leveren snel aan zowel zakelijke alsook particuliere afnemers. Heeft u nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag over al onze producten.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy-en-cookiepolicy » Privacy Verklaring Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang