Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

De groothandel in verpakkingsmaterialen

T: +31 (0)184 - 614256 +31 (0)184 - 614256

Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

Tape en plakband is er in vele soorten en maten, en elke variant heeft zijn eigen tijd en plek. Zo zijn er tapes van kunststof, textiel of papier, tapes die geschikt zijn om permanent ergens op bevestigd te worden of tijdelijke tapes en plakband met en zonder opvallende kleuren. Meer weten over welke soort het beste geschikt is voor de klus die u voor ogen heeft? Wij vertellen u er meer over in onze blog, leest u mee?

Tapes voor permanente toepassingen

Wie aan permanente tape denkt, denkt al gauw aan de ducttape . Deze welbekende tape wordt niet voor niets ook wel power-tape genoemd en maakt zijn krachtige reputatie meer dan waar. Dankzij de extreme kleefkracht, oliebestendige en watervaste eigenschappen is duct-tape een uitstekende permanente (nood)oplossing bij reparaties of om verbindingen waterdicht af te sluiten. Een ander type waterdichte tape dat geschikt is voor permanent gebruik is isolatietape: een echte alleskunner met veelzijdige eigenschappen die gewoonlijk wordt gebruikt in mechanische en elektrische toepassingen.

Ook bij magazijnwerk kan een hoge kleefkracht goed van pas komen om te voorkomen dat pakketten ongewenst opengaan tijdens het (interne) transport of handelen van de dozen. Voor verpakkingsdoeleinden raden we verpakkingstape aan: gemakkelijk aan te brengen en met een sterke hechting voor veilig verpakte goederen.

Tapes voor tijdelijke oplossingen

Kenmerkend voor zowel duct-tape als verpakkingstape is dat deze varianten doorgaans niet zonder moeite en/of duidelijke kleefresten verwijderd kunnen worden. In sommige toepassingen is dat ongewenst, bijvoorbeeld wanneer het plakband slechts een tijdelijke functie heeft. Gelukkig zijn er diverse tapes die na gebruik moeiteloos te verwijderen zijn en daarbij geringe of geen lijmresten achterlaten.

In het magazijn kan soms juist een tijdelijke tape gewenst zijn, bijvoorbeeld voor het omsnoeren en bundelen van pallets en vrachten. Na gebruik wilt u niet dat de goederen zijn voorzien van gebruikssporen. Voor dit doeleinde is strapping tape de ideale oplossing: een hoge trekvastheid en een hoge kleefkracht, maar geen last van lijmrestjes.

Een andere bekende tijdelijke tape is Nichiban tape, ook wel gaffertape genoemd. Gaffertape van goede kwaliteit heeft een hoge kleefkracht die vergelijkbaar is met die van duct-tape, maar is tegelijkertijd ook uitstekend verwijderbaar. Nichiban tape is daardoor geschikt voor tijdelijke reparaties en wordt ook regelmatig gebruikt in de cultuursector voor het veilig en onopvallend wegwerken van kabels en snoeren.

Welke tape voor schilderklussen?

Een bekende klus die makkelijk verwijderbare tape zonder sporen vereist is schilderwerk. Tijdens het schilderen van muren en kozijnen wilt u voorkomen dat de verf op het raam, plinten of stopcontacten komt. Speciaal voor dit doeleinde is schilderstape en masking tape in het leven geroepen. Dit soort tapes worden van een papieren drager gemaakt en hebben een relatief lage kleefkracht, waardoor ze na gebruik weer moeiteloos te verwijderen zijn.

Welke tape voor markeringsdoeleinden?

Een andere situatie waarin tijdelijk plakband gewenst is, is bij markeringsdoeleinden. Voor deze functie is bijvoorbeeld felgekleurde vloermarkeringstape. Dit soort tape is voorzien van felle kleuren, patronen en boodschappen en bedoeld om op te vallen of te waarschuwen. Markeringstape wordt bijvoorbeeld gebruikt om het magazijn mee af te bakenen, om veiligheidszones te creëren of om afstandzones te scheppen.

Welke tape voor textiel?

Wilt u snel en/of tijdelijk kleding repareren of onopvallend tijdelijk bijstellen of ‘innemen'? Of wilt u zorgen dat uw tapijt op de juiste plek blijft liggen? Sommige soorten plakband hechten moeilijk aan textiel, maar er zijn ook soorten die prima plakken op stoffen materialen. Dubbelzijdig tape is bijvoorbeeld een goede optie voor tijdelijk gebruik, maar ook duct-tape hecht prima op textiel.

Plakband voor verschillende doeleinden

Wat uw klus of toepassing ook is, bij Kortpack vindt u altijd een hoogwaardige tape die aansluit op uw project. Wij hebben maar liefst 18 soorten plakband en tape in ons assortiment, en binnen deze categorieën is de keuze ook nog ruim. De tapes zijn onderverdeeld per soort en per toepassing, zodat u gemakkelijk een passende rol vindt. Heeft u nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag over al onze producten.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy-en-cookiepolicy » Privacy Verklaring Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang