Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

De groothandel in verpakkingsmaterialen

T: +31 (0)184 - 614256 +31 (0)184 - 614256

Bestellen zonder account Bestellen zonder account Bestellen zonder account
Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten Voor zakelijke en particuliere klanten
Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie Kwaliteitsgarantie

Op de werkvloer zijn het onmisbare hulpmiddelen en ook in het dagelijks leven en voor de hobbyklusser komen sluitingsmaterialen geregeld van pas. De ene variant (‘kabelbinder’) heeft een iets veelzeggendere naam dan de ander (‘krimpkous’), en de toepassingen van de verschillende sluitingsmaterialen lopen uiteen maar overlappen hier en daar ook. Benieuwd welk afsluitingsmateriaal de beste optie is voor uw klus en welke soorten in aanmerking komen? Wij zetten de belangrijkste soorten voor u uiteen.

Kabelbinders: afsluiten, bundelen

De één kent ze als kabelbinders, de ander noemt ze tyraps. Kabelbinders en tyraps zijn synoniemen voor hetzelfde bevestigingsmateriaal: een dun (doorgaans) kunststof bandje met aan één zijde een gleufje, waar het andere uiteinde doorheen kan worden getrokken voor een permanente bevestiging.

Tyraps zijn sterk en ontzettend makkelijk en snel in gebruik. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, wat deze bundelbandjes geschikt maakt voor een verscheidenheid aan toepassingen. De naam zegt het al, ze worden veelal gebruikt voor het samenbinden van (elektriciteits)kabels. Maar ook voor het afsluiten van zakken of het verbinden van 2 voorwerpen is een tyrap een laagdrempelige oplossing.

Drilbinders: afsluiten, bundelen

Vergelijkbaar in toepassing maar wellicht iets minder algemeen bekend zijn drilbinders. Deze metalen draadjes met oogjes aan elk uiteinde zijn minstens zo gebruikersvriendelijk en veelzijdig in gebruik. Ze zijn met de hand dicht te draaien (zoals u ook een boterhamzakje zou sluiten met een sluitstrip) of nog sneller en nauwkeuriger met behulp van een drilbindapparaat.

Omdat drilbinders van dun metaal gemaakt worden, zijn ze zowel erg sterk als flexibel in gebruik. Er zijn veel verschillende afmetingen verkrijgbaar, met lengtes tot wel 16 cm. Dit maakt drilbinders een graag gebruikt hulpmiddel voor het afsluiten van grote plastic zakken. Daarnaast worden ze ook gebruikt voor het bundelen en bevestigen van materialen aan hekwerken en roosters, en voor het vastmaken van vloerverwarmingsnetten voor onder de vloer.

Krimpkous: bundelen, isoleren

Iets minder laagdrempelig in gebruik maar wel ontzettend handig voor verschillende (industriële) klussen is de krimpkous. Krimpkous kunt u namelijk niet met blote handen bevestigen, hier moet een verwarmingselement aan te pas komen. Een kenmerk van krimpkous is namelijk dat dit dunne pvc-slangetje in diameter (en niet in de lengte) krimpt bij een bepaalde temperatuur, vanaf een graad of 90°C.

Bij het krimpen door verhitting trekt de krimpkous nauwsluitend om de onderliggende kabels of draden heen. Dit maakt dit sluitingsmateriaal geschikt voor verbindingen waarbij er sprake is van een ongelijke diameter of vorm. Krimpkous bundelt, isoleert en maakt de kabels ook sterker. Ook deze bandjes zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters.

Spiraalband: bundelen

Spiraalband is minder breed inzetbaar dan de eerdergenoemde sluitingsmaterialen, maar blinkt uit in zijn eigen toepassing. Spiraalband wordt ook wel kabelbundel genoemd, en dit is precies waar dit hulpmiddel voor bedoeld is: het bundelen van kabels, draden en snoeren. Het grote voordeel van spiraalband is dat deze in een spiraal met open gleuven om de kabels getwist zit. Hierdoor is er op elke gewenste plek een opening aanwezig, waardoor de kabels er op elk punt uit kunnen lopen voor een afsplitsing.

Eenvoudig bundelen & sluiten met Kortpack

Bent u eruit welke sluiter of bundelaar de beste optie is voor uw toepassing? U vindt het sluitingsmateriaal van uw keuze voordelig bij Kortpack, dé groothandel voor verpakkingsmateriaal van alle soorten. U profiteert bij ons van een uitgebreid assortiment van een vertrouwde hoge kwaliteit, altijd voor een lage prijs. Meer weten over sluitingsmaterialen of de rest van ons aanbod? Wij staan u graag te woord, neem gerust contact met ons op.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy-en-cookiepolicy » Privacy Verklaring Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang